През предстоящите месеци млади хора и утвърдени специалисти в медийната сфера могат да се възползват от две интересни предложения, при това на разноски на организаторите, съобщава karieri.bg

M100 Youth Media Workshop 2012, Потсдам, Германия

М100 е международна съвместна инициатива на медии, фондации и компании, насочена към журналисти и медийни експерти от цял свят. През годината организацията провежда няколко вида конференции. Предстоящата, която ще се състои през август в Потсдам, е посветена на новите медии като средство за промяна и демокрация („After the Web 2.0 Revolutions: New Media as an Instrument for Change and Democracy?“). Темата е провокирана от Арабската пролет и семинарът ще обърне специално внимание именно на събитията в Близкия изток.


MARS Media Work Exchanges , страни от ЕС

Програмата за обмен в медийната сфера MARS се осъществява съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея могат да участват студенти, преподаватели, журналисти, мениджъри в медиите, и други медийни специалисти от 27-е членки на ЕС. В момента все още се приемат документи за периода 2011/2012 г., като обмените ще продължат до месец ноември. Програмата тази година е концентрирана върху спортната журналистика и проблемите за расизма в спорта.

Пълната информация на сайта karieri.bg