768x432Второто, актуализирано и преработено издание на „Журналистиката“ на Щефан Рус-Мол и доц. Иво Инджов вече е по книжарниците. В близо 500 страници този учебник и наръчник по журналистика е сред малкото издания на родния книжен пазар, които предлагат изчерпателна и балансирана информация за журналистическата професия. Книгата е написана на достъпен език, което я прави ценен ресурс както за опитни журналисти, така и за млади журналисти, студенти по журналистика и масови комуникации, специалисти по връзки с обществеността и всеки, който желае да подобри медийната си култура.

Щефан Рус-Мол е университетски преподавател в Лугано, Швейцария. Той е основният автор на „Журналистиката“. Книгата излиза на български език в превод на доц. Иво Инджов, медиен експерт и университетски преподавател с опит като журналист. Той обогатява българското издание с най-актуалните тенденции и примери от родната медийна среда, като обръща специално внимание на медийното право и медийната саморегулация – две изключително важни измерения на съвременната журналистика, които обаче все още са малко познати и обсъждани у нас. Във второто българско издание ще откриете и информация за нарастващата роля на дигитализацията, медийната конвергенция, социалните мрежи и търсачките работата на журналисти и медии – промени, които разкриват огромни възможности, но носят и сериозни предизвикателства.

Преди няколко дни проф. Щефан Рус-Мол беше в България за представянето на актуализираното българско издание. Тук можете да гледате гостуването му заедно с доц. Иво Инджов в предаването „еМисия България“ по BiT, където те говорят за стандартите и морала в журналистиката.