kevin sitesНа 3-ти октомври американският военен репортер и автор Кевин Сайтс – носител на наградата „Даниел Пърл” за смелост и почтеност в журналистиката – ще изнесе лекция на тема „Журналистика с раница на гръб: когато оставиш камерата“. Фокусът на събитието ще бъдат моралните противоречия на войната и границата между професионалната отговорност и човешкия дълг. Организатори са Посолството на САЩ в България, Центърът за култура и дебат „Червената къща“ и Асоциацията на европейските журналисти-България. Очакваме Ви на 3 октомври, от18.30 ч. в зала Паша Николова, център за култура и дебат „Червената къща“, ул. „Любен Каравелов“ № 15

Кевин Сайтс има десетгодишен опит в отразяването на войни и бедствия за ABC, NBC, CNN, and Yahoo! News и е наричан „дядото” на журналистите с раница на гръб, тъй като е сред първите, които работят сами, екипирани единствено с раница с преносима техника за заснемане, писане, редакция и предаване на репортажи от най-опасните точки на планетата.

Осигурен е превод на български език. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация за събитието. Повече информация ще намерите тук.

Снимка: kevinsitesreports.com