Ако сте журналист с изявен интерес към климатичните промени, опазването на околната среда и енергетиката и искате да разширите знанията и уменията си в тази посока, сега е моментът да кандидатствате за участие в Climate and Energy Media Study Tours в Германия.

По време на работните посещения, в които могат да се включат журналисти от България, Румъния, Хърватия, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Латвия, Литва и Естония, ще научите повече за политиките на Германия в областтта на климата и енергетиката, включително постепенното ограничаване на въглеродните емисии и преминаването към по-чисти източници на енергия. Ще можете също да се запознаете с хората, които провеждат политиките за преминаване към нисковъглеродна икономика (известни под общото наименование Energiewende), да се докоснете до иновативни проекти в енергийния сектор, да изследвате възможностите и предизвикателствата, свързани с прехода към по-чиста икономика, и да обсъдите най-актуалните теми в областта на климата и енергетиката с журналисти от Германия и други европейски държави.

Участието в програмата е напълно безплатно. Всеки кандидат има право да се включи в едно или повече от следните работни посещения: Берлин и Бранденбург (12-14 септември 2017 г.), Бавария/Баден Вюртемберг (10-12 октомври 2017 г.) и Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Палатинат и Хесен (3-5 ноември 2017 г.). Темите на трите посещения са съответно действия на местно ниво, зелени иновации и структурна трансформация.

Подробна информация за програмата ще намерите тук.Краен срок за кандидатстване: 25 август 2017 г.