Уебинарът “Дигитална сигурност” е предназначен за активисти и членове на граждански и неправителствени организации, участници в обществени каузи, хора на изкуството и културата и др. представители на гражданския сектор. Той се организира от Асоциация на европейските журналисти-България и Коалиция за медийна грамотност в партньорство с TechSoup Europe и Funky citizens. Уебинарът „Дигитална сигурност“ е първата инициатива и в програмата на кампанията Дни на медийна грамотност 2021. 

Участниците в уебинара ще придобият умения да:

  • познават основните рискове и уязвимости в дигиталната среда; 
  • познават различните начини и инструменти, за да се защитят;
  • осъзнават ценността на Digital Security и ще си дават сметка, че е това е непрекъснат процес;
  • познават основните аспекти/стъпки при изготвяне на своя личен план за сигурност;
  • набелязват конкретни организационни мерки за повишаване на сигурността на своята лична неприкосновеност в дигиталното пространство.

Дата на провеждане: 11 февруари от 15.00 до 16.30 ч.

Място на провеждане: онлайн

Регистрация: Желаещите да участват е необходимо да се регистрират чрез попълването на този формуляр най-късно до 1 февруари 2021. Местата са ограничени, затова побързайте да запазите своето. 

Сертификат за участие се издава на всички участници, които са присъствали на уебинара. 

Лектор:

Ирина Недева е председател на АЕЖ-България, член на Управителния съвет, журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии. Тя е старши редактор в сутрешни предавания на програма „Хоризонт” на БНР. Има опит и в независими филмови, телевизионни и радио проекти. Като човек, който вярва в с социалната значимост на критическото мислене и отворения публичен дебат тя е ангажирана в продължение на над 15 години и с първия независим Център за култура и дебат „Червената къща”, от основаването му през 2000 година. Професионалните й интереси включват теми като социалните и политически движения, пост-комунистическото развитие, изкуство и активизъм, човешки права, медийни свободи, религиозни и малцинствени права, политика, история, Студената война и миграцията. През 2011-2012г. специализира по линия на програмата Фулбрайт за междудържавен образователен обмен с отличието на Хюбърт Хъмфри, бивш вицепрезидент на САЩ и сенатор от Минесота, във Philip Merrill College of Journalism, University of Maryland, College Park.

Консултант по подготовката на програмата:

Борислав Георгиев е организационен психолог с магистърска степен в Страсбург, бизнес консултант в сферата на организационното развитие и развитие на човешките ресурси.

Посетете: www.hive-mind.community

Във връзка с темата на уъркшопа, посетете www.hive-mind.community. Hive Mind е създаден за да се обучавате и да подобрявате своите умения за онлайн медийна грамотност в среда на съвместна работа с вашата общност от практици. Ръчно подбрани и проверени инструменти, нашият собствен инструмент за слушане в социални медии ‘Social Media Radar“ и самостоятелни онлайн курсове. Всичко това в безопасна и сигурна среда.