9786308121_36400cced1_bМеждународният център за журналисти (ICFJ) кани журналисти, редактори и други членове на редакционни екипи са поканени да се включат в първото проучване The State of Technology in Global Newsrooms. Уникалното изследване, което се провежда с подкрепата на Storyful и Google News Lab, цели да покаже как работещите в медии по света се адаптират към дигиталната революция и да представи ключовите тенденции в сектора във време, когато технологиите променят създаването и разпространението на новини. От Международния център за журналисти планират да подчертаят регионални тенденции и да оценят кои технологии оказват най-голямо влияние.

Участието в проучването отнема не повече от 15 минути. Отговорите са конфиденциални и резултатите се представят сумарно, като няма да бъдат посочвани данни на отделни личности и организации. Международният център за журналисти ще представи резултатите от проучването в доклад.

Изследването е достъпно на 12 езика: английски, немски, френски, испански, португалски, руски, турски, арабски, китайски, японски, корейски и индонезийски.

Снимка: Flickr