Включете се в обучение за отразяване на насилие и конфликти в Ню Йорк

120

Отговорното и професионално отразяване на травматични събития като насилие в семейството, престъпления, инциденти и войни е основно предизвикателство за журналистите. Ако желаете да задълбочите познанията си за емоционалните и психологични травми и да подобрите репортажите си за подобни явления, сега е моментът да кандидатствате за 19-тото издание на обучението Ochberg Fellowship, което се организира от Dart Center for Journalism and Trauma.

В рамките на обучението, което ще се проведе в периода 15-20 януари 2018 г. в Колумбийския университет в Ню Йорк, 12 журналисти ще присъстват на лекции на водещи специалисти по психично здраве, ще обсъдят различни професионални и етични аспекти на работата си с колеги и ще могат да се възползват от редица други възможности за интелектуално обогатяване.

Обучението е насочено към журналисти, фотографи, редактори и продуценти с поне петгодишен опит в печатни или онлайн издания, радио и телевизия. Кандидатите трябва да демонстрират високи журналистически постижения и да са отразявали случаи на насилие и въздействието им върху отделни граждани, семейства и общности. Приблизително половината от стипендиантите ще бъдат от Северна Америка, а останалите ще са от Централна и Южна Америка, Европа, Близкия изток, Азиатско-тихоокеанския регион и Африка.

Организаторите покриват разходите за пътуване до Ню Йорк и обратно, наземен транспорт в Ню Йорк, престой и храна.

Краен срок за кандидатстване: 22 септември 2017 г.

Подробна информация за условията за участие и начина на кандидатстване ще намерите тук.

Снимка: dartcenter.org