Ако сте журналист или студент по журналистика, който иска да придобие ценни познания за медиите и журналистиката в 21 век и да разшири професионалните си контакти, докато опознава Прага, Европейският журналистически институт (EJI) е точно за вас.

Едноседмичната програма предоставя възможност на журналисти и студенти от Европа, Северна Америка и Централна Азия да обсъдят въпроси, свързани с журналистическата етика и отразяването на религиозни теми, военни конфликти и бизнес.

Тазгодишното издание на обучението ще се проведе в периода 15-21 юли в Карловия университет.

Фондът за американски науки (TFAS), който организира курса в сътрудничество с Карловия университет, покрива разходите на участниците по престоя им в чешката столица, включително нощувки, поне две хранения дневно, лекции и различни културни и социални прояви. През 2017 г. например програмата включва посещение на Радио „Свободна Европа“/Радио „Свобода“ (RFE/RL).

Сред лекторите са Поул Гледър (преподавател в The King’s College в Ню Йорк) и изпълнителен директор на The Media Project с над 10-годишен опит като репортер на The Wall Street Journal, чиито материали са публикувани още в The New York Times, The Washington Post, TheNewYorker.com и др.), Дейвид Рокс (базиран в Берлин редактор на Bloomberg News и Bloomberg BusinessWeek с дългогодишен опит като кореспондент в Прага на The Wall Street Journal, The Chicago Tribune и The San Francisco Chronicle), Ибрахим ал-Мараши (доктор по философия от Оксфордския университет, преподавател по история на Близкия изток в California State University San Marcos и съавтор на книгата Iraq’s Armed Forces: An Analytical History) и др.

Успешно завършилите обучението получават сертификат и се присъединяват към глобална мрежа от близо 17 000 души, участвали в различните програми на TFAS досега.

Краен срок за кандидатстване: 1 май 2018 г.

Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите тук.

Снимка: https://tfas.org