ElieffАмериканският университет в България (АУБ) организира първия у нас специализиран курс по английски език за журналисти и студенти по журналистика.

Курсът е пригоден към нуждите на работещите в медии и студенти по журналистика в третата или четвъртата година на своето обучение, които искат да подобрят или опреснят английския си и същевременно да придобият ценни професионални умения. Желаещите да участват в курса трябва да владеят английски език на ниво B2 (upper intermediate) според Общата европейска езикова рамка.

Програмата включва 15 сесии в периода 26 октомври 2017 г. – април 2018 г., които ще се проведат в Център за образование и култура „Илиев“ към АУБ в София. Първите пет седмици включват занятия по английски език, а следващите десет седмици представляват комбинация от часове по английски и семинари на журналистическа тематика, водени от двама преподаватели по журналистика от АУБ. Езиковото обучение през първите пет седмици ще протече в две групи, след което всички участници ще се съберат за семинарите през останалите десет седмици.

Кандидатите трябва да изпратят автгобиография, мотивационно писмо, в което описват професионалните си цели и причините да желаят да участват в курса, и сертификат за владеене на английски език на необходимото ниво. Организаторите ще разглеждат и кандидатурите на хора, които не притежават езиков сертификат, но могат да докажат работно ниво на владеене на английски чрез заниманията си досега.

Документите за кандидатстване трябва да бъдат изпратени до Климент Богданов на имейл адрес [email protected].

Краен срок за кандидатстване: 16 октомври 2017 г.

Подробна информация за курса ще намерите тук.

Снимка: aubg.edu