„Културата на натиска” в българските медии става все пo-широко разпространена, като налице са устойчиви тенденции за контрол и ограничаване на плурализма.Това показват резултатите от проучването на Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ-България) за свободата на словото през 2015 г., осъществено онлайн сред 143-ма журналисти на национално ниво.

В допълнение, екипът на АЕЖ разпространи и допитване за състоянието на регионалните медии до 50 журналисти, 31 от които бяха интервюирани онлайн за конкретни проблеми на местно ниво. Проведена бе и неформална среща с регионални журналисти, които коментираха резултатите от допитването и споделиха проблемни казуси от своята практика и работата на свои колеги.

АЕЖ-България представи резултатите от проучването на дискусия  9 октомври в Червената къща. Можете да гледате запис от представянето във видеото по-горе благодарение на партньорите ни от интернет радио Бинар, които осигуриха и живо излъчване на събитието. Резултатите от проучването можете да откриете тук.