IMG_3041Сдружение „НПО Линкс“ организира обучителен семинар за работа с отворени данни “# Овласти гражданите!# Хакни системата!” на 17  (вторник) и 19 ноември (четвъртък) 2015 г. в Сохо (ул. Искър № 4, ет. 3). Събитието е подходящо за представители на медии, неправителствени организации и неформални граждански групи.
Целта на обученията е на базата на отворените данни към момента в Портал за отворени данни на Република България да се формулират интересни идеи, които да помогнат за подобряване и улесняване на ежедневния живот на хората.

В края на работните семинари, участниците ще са допринесли за създаването на софтуерно приложение, визуализация или разработка, а може да получат и награда в размер на € 2000, съобщават организаторите. Необходимо е присъстващите да носят лаптопи със себе си.

Събитията са безплатни и се реализират по проект „Гражданска платформа за открито управление“ на Програмата за подкрепа на непревителствените организации в България по ФМ на ЕИП 2009-2014. г. Повече информация за проекта, може да намерите тук.