Медийният панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” се провежда тази година за шести път в началото на декември във Факултета по журналистика и масова комуникация (12-16 декември). Събитието се организира от фондация „За ново партньорство в журналистиката“ и агенция PRoPR.

Идеята на проекта е да срещне теорията и практиката – двете неделими части в обучението на бъдещите журналисти. Основната тема на шестото издание на медийния панаир е “Медии, пари, власт”.

Тази година за участие в панаира е поканена и Асоциацията на европейските журналисти-България. Иван Радев от АЕЖ-България ще участва в кръглата маса на 14-ти декември на тема „Журналисти, журналистика и медии в България 2011″. На 16-ти декември е предвидено представяне на самата асоциация и проучването й за свободата на словото в България. Проучването беше проведено онлайн през август-септември 2011 г. сред български журналисти, а резултатите му бяха обявени в началото на октомври.

В програмата на медийния панаир са включени още дискусии за ролята на новите медии, представяне на български медии, както и лекции на различни теми. Повече за програмата на медийния панаир може да прочетете тук: http://mediafair.wordpress.com/programa/