conference_edit-03Асоциацията на европейските журналисти-България заедно с Българско-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” ще са част от програмата на конференцията „Как да преподаваме медийна грамотност – методи и практики“  на 10 ноември от 9.00 ч. в парк-хотел „Москва“. Зорница Стоилова и Юлия Мишкова ще изнесат урок по медийна грамотност за ученици между 8 и 12-ти клас от името на двете организации. Демонстративното обучение представя един от модулите, разработен в рамките на общата инициатива „Медийна грамотност в класната стая“  по проект, подкрепен от фондация „Америка за България“.

Основната цел на конференцията е да даде на учителите практически инструменти за въвеждане на медийната грамотност в часовете. Събитието се провежда под егидата на Комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество в ЕК г-жа Мария Габриел и се организира от Фондация за свободата „Фридрих Науман“, Център за безопасен интернет, Коалиция за медийна грамотност в образованието Българско-американска комисия за образователен обмен Фулбрайт.
Методиките, които ще бъдат представени, са разработени от членове на Коалицията за медийна грамотност – Център за безопасен интернет, Асоциация „Родители“, Асоциация на европейските журналисти-България, Център за творческо обучение и Мрежа на училищни медии Teenstation.