Асоциация на европейските журналисти – България беше отличена с приза „Шофар“ на Организацията на евреите в България „Шалом.“ за обективна журналистика.

Наградата бе присъдена заради последователната политика на асоциацията и нейната активност в областта на правата на малцинствените групи в България, в борбата й с езика на омразата, ксенофобията и антисемитизма, както и за работата й по проекти и образователни семинари,  обхващаща голяма общност от журналисти, което прави работата им значима и полезна. Михайлина Павлова, гл. редактор на в „Еврейски вести“ връчи наградата на Ирина Недева председателка на АЕЖ-България по време на 19-та церемония по награждаване на 22 май тази година.

Наградите „Шофар“ са най-престижната награда на Организацията на евреите в България „Шалом.“ Тяхната основна цел е да отбележат личности и събития през изминалата година, както в живота на еврейската общност, така и в българското общество, и които са допринесли за развитие на културата, толерантността и просперитета на България.