АЕЖ-България набира номинации за годишната класация за качествена и псевдожурналистика до 25 януари 2014 г. Можете да споделите всичко от българския медиен пейзаж, което ви впечатли или предизвика вашето недоволство през 2013 г.  чрез формата за номинации на нашия сайт или  да ни пишете на [email protected]. Очакваме номинации на журналистически материали (статия, радио или телевизионно предаване или коментар) в следните категории:

Класация за качествена журналистика:

1. Журналистически материали, изиграли ролята на коректив в обществото.

2. Материали, отразяващи оригинални теми извън медийното внимание.

3. Цялостен принос за поддържане на високите стандарти в медийната среда в България.

Класация за псевдожурналистика:

1. Материали, обслужващи властта и/ или определени бизнес интереси.

2. Материали, погазващи журналистическата етика и/ или нараняващи достойнството на определени групи хора.

3. Принос за влошаване на българската медийна среда.

За да бъде валидна вашата номинация трябва да посочите заглавие и линк към публикацията, кратка аргументация (до 500 знака), която да обяснява защо според вас материалът е подходящ за дадената категория, посочете вашата електронна поща за обратна връзка. Контактите ви ще бъдат използвани само в случай, че се налага допълнителна информация за номинацията ви.  Всеки потребител на медийно съдържание  може да даде свое предложение, като няма ограничение за броя на номинациите.

Отличените журналистически материали в класацията за 2013 г. ще бъдат обявени в началото на февруари. Техният избор ще се определи чрез гласуване на всички членове на АЕЖ-България, като освен външните номинации, ще бъдат разгледани и всички победители от месечните издания на класацията. Наградите нямат материален характер.