aejjj-300x3001Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) има удоволствието да Ви покани на открит дебат за състоянието на свободата на словото в България. Преди събитието ще бъдат представени резултатите от онлайн проучване сред български журналисти и граждани, активно създаващи медийно съдържание чрез блогове и други интернет канали.

В срещата ще вземат участие Борис Гюров гл.ас д-р Институт за икономически изследвания на БАН и социолог, Нели Огнянова, експерт по медийно право, Спас Спасов, кореспондент на „Дневник“ и „Капитал“, Константин Павлов-Комитата, блогър. Модератор на дебата е журналистът Ирина Недева.

Очакваме Ви на 25 юни, вторник, от 10.00 часа в Червена зала на Червената къща (София, ул. „Любен Каравелов“ 15). Входът е свободен за всички желаещи да присъстват.

Анкетата за състоянието на медийната среда в България се осъществи паралелно сред журналисти и т.нар. „нетизънс” (netizens) – активно създаващите медийно съдържание граждани чрез блогове и други интернет канали в периода 10 май – 10 юни 2013 г. Проучването за свободата на словото в България обхваща проблемни области като вътрешен и външен за медиите натиск, автоцензура, условия на труд, ефективност на законодателството, формите на саморегулация и държавна регулация. Целта му е да се установи състоянието на журналистиката и качеството на медийната среда, като чрез леснодостъпна анкета се обхване възможно най-широк кръг представители на националните, регионалните и международните медии.

Проучването се проведе с финансовата подкрепа на Посолството на Съединените американски щати в България и с медийното партньорство на Българското национално радио (БНР), Dnevnik.bg, Offnews.bg, Profit.bg.

invitation-bg