Асоциацията на европейските журналисти – България Ви кани да вземете участие в работна среща на тема „Как отразяваме темата за бежанците в медиите?“, която ще се проведе на 18 октомври (петък) от 14.00 часа до 15.30 часа в сградата на Информационното бюро на Европейския Парламент за България, ул. Георги С. Раковски 124, София.

Няма ден без публикации по темата за бежанците и това е предизвикателство за повечето медии. Предлагаме Ви професионално да обсъдим начина, по който пишем и говорим за бежанците, стиловите похвати, както и трудностите, породени от разнопосочната информация, която институциите подават.

Участници в работната среща ще бъдат представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България, адвокати по човешки права, хора, които професионално се занимават с хуманитарни каузи. Уверени сме че дискусията ще бъде полезна за журналистическата ни работа.

Каним Ви като професионалисти, които работят в този ресор. Приветстваме присъствието и на млади колеги и стажанти, които биха се оказали в ситуация да „покриват“ темата.

Презентации:

Мария Черешева, Асоциация на европейските журналисти – България: refugee_media_coverage

Борис Чеширков, Върховен комисариат на ООН за бежанците: UNHCR

AEJ_Invitation_new