Какъв е образът на жената в българските медии? „Женска” професия ли е журналистиката в България? Съществуват ли клишета и стереотипи по отношение на жените в публичното пространство и могат ли те да бъдат преодолени? Това са някои от темите, които представители на АЕЖ-България, журналисти и анализатори и посланичката на Великобритания Ема Хопкинс ще разгледат в рамките на дискусията „Жената в обектива” на 18 февруари. Инициативата  е подкрепена и от г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на България.

В дискусията, освен британската посланичка, ще вземат участие председателката на АЕЖ-България Ирина Недева, журналистката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, Николета Даскалова от екипа на фондация „Медийна демокрация”, Иван Радев, член на УС на АЕЖ-България и Валери Коничева, ученичка от Плевен и една от победителките в конкурса „Посланик за един ден”, организиран от Посолството на Великобритания у нас.

Дискусията ще се проведе на 18 февруари в 17.00 часа в Сохо, зала SoHall, улица Искър 4. Събитието е отворено към широка публика, но фокусът му е върху ученици и студенти, които са добре дошли да участват в разговора.

Предварителната регистрация е задължителна. Можете да се регистрирате тук.

Екипът на АЕЖ ще представи и новата ученическа медия sCOOL Media, създадена от екипа ни в сътрудничество с Българо-американската комисия за образователен обмен Fulbright и подкрепата на фондация „Америка за България”.

Събитието е част от инициативата „Посланик за един ден”, целяща да постави фокус върху важността на жените в дипломацията, както и върху множество други важни каузи, свързани  с 8 март, Деня на жената.  В рамките на инициативата, ученици от цялата страна се състезаваха с есета, посветени на темата за силата на личността да постигне положителна промяна в обществото. Победителките в конкурса ще имат възможността да посетят различни граждански организации и да се потопят в работата им, придружени от посланичките на 12 страни, както и да участват в заключително събитие, организирано от Посолството на Великобритания в България.

Очакваме ви!